vores mentorordning

Hjerte
Hjerte
Hjerte

Vores mentorordning er for dig, der søger en rollemodel og samtaleven, som kan være der for dig, når du har adoptionsrelaterede problemer. Det er et frivilligt initiativ, hvor vores mentorer kan mødes med dig enten digitalt eller fysisk efter dit behov. Vi tror på, at samtaler fordrer åbenhed og selvværd, fordi du sammen med en mentor kan få lov til at dele dine erfaringer som adopteret. En mentorordning forløber sig min. 3 måneder og maks. 12 måneder. I mødes mellem 1-2 timer/ugen. Tilmeldingen sker løbende.

Når du eller dine forældre/værger tilmelder dig til en mentorordning, så bliver du det, man kalder en mentee. Som mentee skal du være fyldt 15 år, og være betalende medlem hos os Adoption & Samfund Ungdom eller du eller dine forældre skal være medlem i vores moderorganisation Adoption & Samfund. Hvis du er under 18, skal dine forældre give samtykke til, at du er meldt ind. Er du endnu ikke medlem, men godt kunne tænke dig at melde dig ind, så tryk her. Det koster kun 99 kr./året for at være fuldbyrdet medlem i Adoption & Samfund Ungdom.

Alle vores mentorer er medlemmer i Adoption & Samfund Ungdom og har erfaring med socialt samvær med andre adopterede. Samtidig er vores mentorer som udgangspunkt alle over 25 år med mentorerfaring eller anden socialpædagogisk erfaring, der gør dem i stand til at varetage jobbet Når vi matcher dig med vores mentor, så tager vi udgangspunkt i tre grundlæggende ting for at matche mentor og mentee:

 

Geografisk placering

Alder

Formål med mentorordningen

 

Disse tre betingelser er i både din og mentors interesse for at mentorordningen bliver vellykket.

 

Når vi har matchet mentee og mentor sammen, så er det anbefalet, at man mødes fysisk første gang for bedre at lære hinanden at kende. Ved mødet beder vi dig og mentor om at underskrive en fortrolighedsaftale, der sikrer, at hverken din eller mentors historier bliver delt med andre. Det gør vi for at skabe et trygt rum, hvor man kan tale frit. Det fysiske møde tilrettelægges ud fra mentees ønske, men det skal være overkommeligt for mentor at kunne komme frem uden lang og dyr transporttid, da alle vores mentorer er frivillige. Derefter bestemmer I selv, hvor ofte I skal mødes.

Det er vigtigt at forstå, at vores mentorer ikke er eksperter i lige præcis din problemstilling, og derfor kan vi ikke rådgive dig om svære problemstillinger, der evt. Kræver fagpersoner som terapeuter, psykologer eller læger. Men vi vil altid lytte til din historie og henvise dig til den rette hjælp, hvis det bliver nødvendigt. Vores mentorordning må derfor ikke ses som et coachforløb, og derfor kan vi ikke tage beslutninger for dig, og det har vi heller ikke lyst til. Vores mentor kan herunder ikke stilles til ansvar for valg, som mentee har udført i forbindelse med møderne, og det sker på den baggrund, at man som mentor ikke er rådgiver. Vores mentor er altid forpligtet til at indberette selvskade eller andre voldsomme episoder. Det samme gælder, hvis mentee oplever noget. Alle indberetning skal ske til Adoption & Samfund Ungdom på AdoptionSamfundUngdom@gmail.com

Der kan være noget episoder i dit liv, der gør, at du ikke har tid eller overskud til at fortsætte mentorordningen. Dette gælder både mentor og mentee. Hvis man ønsker at ophæve sin mentorordning, er det derfor vigtigt, at man er ærlig overfor sin mentor eller mentee og fortæller dem situationen. Derefter er det vigtigt, at man indberetter det til vores mentoransvarlige hurtigst muligt. Ved udeblivelse af planlagte møder gentagende gange, er Adoption & Samfund Ungdom berettiget til at ophæve mentorordningen og sætte mentee eller mentor i karantæne i 6 måneder.

 

Vi vil altid bestræbe os på et personligt match mellem mentor og mentee, men vi er også mennesker, og derfor kan det ske, at du eller vores mentor ikke klinger 100% efter første fysiske møde. Vi forventer dog, at man altid giver hinanden en chance. Er man dog stadig ikke tryg ved mentorordningen, så tag hurtigt muligt kontakt til vores mentoransvarlige, og så finder vi sammen en løsning. Hvis du samtidig har forslag eller ros til vores mentorordning, så tager glædeligt imod. Man er velkommen til at sende sin ros direkte til den mentor, man er knyttet til. Ellers sendes rosen og feedback til vores mentoransvarlige.

Har du forslag eller spørgsmål til mentorordningen? Så skriv eller ring til os. 

 

Mentoransvarlig

Adoption & Samfund Ungdom
Johanna Vigholt

(Sjælland) +45 61 39 78 79

 

Tea Dayanita

(Jylland) +45 30 42 25 68

 

AdoptionSamfundUngdom@gmail.com www.as-ungdom.dk