HISTORIEN

OM ASU

Historien om:

Adoption & Samfund Ungdom (ASU) har eksisteret siden 2007. Det første ASU-event blev etableret i Kerteminde. Jeppe Valentin fik den brillante ide at få samlet en masse unge adopterede, men på en betingelse: at der ikke var forældre med, og at man lavede en forening på tværs af afgiverlandene.


Faktisk skal vi tilbage til 2005, hvoraf Kasper og Jeppe sad i sommeren 2015 og fik idéen om at opstarte ASU. Efter idéen blev færdigbagt, kom idégrundlaget om ASU forbi AS. Dette faldt i god jord hos AS, som desuden gerne ville støtte foreningen.


ASU er den eneste forening i Danmark som holder events og arrangementer for unge adopterede fra 15 år og opefter på tværs af afgiverlandene. Det er vi meget stolte af.​

ASU vil gerne lægge vægt på, at vi alle har haft en forskellig opvækst og forskellig medgang og modgang. Vi fokuserer derfor på hver og én ung adopterede. Fællesnævneren for foreningen er, at vi alle er adopterede.​

LOGOER

Vi startede med et logo, som blev udarbejdet af Vasilica Sørensen, et medlem, der har været med os fra begyndelsen. Logoet har været vores symbol på en forening, der altid har holdt i sammen. 

Efter overvejelser og 10 år på bagen, har vi valgt, at ASU skulle følge med udviklingen i foreningen. Derfor har vi udarbejdet et logo, der repræsenterer os i dag.

TIDLIGERE BESTYRELSE

Siden 2007 har ASU haft 5 formænd på posten:  

Jeppe Valentin, Ina Dulanjani Dygaard, Christina Netrika Olsen, Johanna Cosmina Elise Vigholt og vores nuværende formand Kasper Hjort Jørgensen.​

De har alle bidraget til forenings eksistens og overlevelse, men vi vil gerne sende en stor tak til Jeppe Valentin for det initiativ og det engagement, der har været i skabelsen af ASU.

HVAD TILBYDER ASU?

Her ønsker vi at skabe og udvikle et forum, der bygger på tolerance og forståelse for hinandens finurligheder og forskelligheder. Deraf kommer vores slogan:”Forståelse for forskelligheder.” På en anden måde sagt; det unormale bliver normalt i vores fællesskab.


Dette gør samtidig, at der er plads til skæg og ballade samt ”dårlig humor”.Vi går ikke op i, hvilket land du er adopteret fra eller forventer at du fortæller om din baggrundshistorie som det første i mødet med os. Vi går kun op i at modtage og inkludere dig i et fællesskab, hvor du har fri mulighed for at dele erfaringer og oplevelser med andre adopterede.​​Det koster kun 99 kr. om året for at være medlem og få del i de mange sjove og spændende begivenheder.